ALTEA

ALTEA

Spaniens pärla!

Altea är en mycket charmig stad, en sevärdhet och fantastisk upplevelse i sig. Blandningen av den historiska arkitekturen, dem grönskande restaurangerna, bohemiska butikerna och häpnadsväckande utsikterna skapar en väldigt unik atmosfär. Även för dem som vill uppleva naturen och vara mer fysisk aktiva under sin vistelse så erbjuder Altea exempelvis hög kvalitativa cykel banor både för den extrema cyklisten i bergen, och för motionären som vill cykla längst med stranden.

Altea är en mycket vacker stad som ligger söder om Calpe och norr om den omtalade staden Benidorm. Det är beläget vid havet i en liten vik och omges utav bergen El Morro De Toix och Sierra Frost. Altea har ett väldigt behagligt klimat hela året där temperaturen nästan aldrig går under 18 grader. Sommartid kan temperaturen stiga upp till 42 grader i skuggan.

Altea ligger på en bergshöjd och på den högsta höjden ser man församlings kyrkan Jungfru de Consuelo med de blå historiska kupolerna. Ställer man sig på torget vid kyrkan har man en magisk utsikt över hela staden vilket också är en samlingsplats för lokalbefolkningen.

Därifrån fortsätter sedan de trapp formade stenlagda gränderna, kantade av vitkalkade gamla hus som är smyckade av blommor hela vägen ner och även där erbjuds en del fantastiska utsiktsplatser över staden. Den typiska arkitekturen på byggnaderna har bevarats vilket har gjort att konstnärer från Europa har under årtionden besökt Altea för att måla och hämta inspiration. På kvällarna framför kyrkan är det många av dessa som ställer ut sina alster och det är även här man hittar många bra restauranger och barer.

Fortsätter man till den nedre delen av staden hittar man fiskekvarteren och hamnen. Här finns en fin strandpromenad utmed en sex kilometer lång strandsträcka av klappersten, små vikar och klippor. Här hittar man även många kaféer och restauranger. I den nya delen av staden har de en marknad som är ett trevligt besök för den som är intresserad av shopping. Här finns allt från kläder, smycken, grönsaker, frukt, kryddor m.m.

Altea har en 8 km lång kust som består av vikar, klippor och stränder. Utmed stranden finns en fin strandpromenad som är kantad av restauranger och barer och vid den ena änden av strandpromenaden kan man hyra solstolar. På senare tid har man piffat upp strandpromenaden i Altea, längs med denna hittar man en mängd kaféer, barer och restauranger. Här finns något för alla, den som söker enkelt, billigt till mer lyxigare utbud av restauranger. Det bör nämnas att Altea inte är handikappanpassat, och det krävs att man klarar av att gå i trappor och uppförsbackar.

Den bästa stranden ligger strax söder om Altea, Cap Blanch som går ihop med Playa de Albir. Altea och Albir är nästan ihopväxta med varandra. I Albir är stranden mycket finare och det är ett livligare strandliv här. Denna strand har ett stort utbud av fritid- och nöjesaktiviteter. Man kan promenera till Albir men räkna med en tur på 30 minuter, om man inte hyr en cykel. Bara några minuter söder om Altea ligger även Benidorm och här har vi mil av långa sandstränder. Från Altea kan man även ta tåget till Benidorm, en resa på knappa 15 minuter.

Utmed stranden erbjuds även vattensporter och en lång strandpromenad som kan ta en både till Albir och Benidorm. Det finns även möjlighet att hyra olika typer av utrustning och bekvämligheter hos i Albir (www.monkeyrent.es) - allt från moped, Segway, jet ski, bil, båt, buss, helikopter m.m.

Spaniens östkust erbjuder många olika typer utav upplevelser och inte långt ifrån Altea finns det både Golfbanor, Cykel banor, Vingårdar, Öar, vattenland osv.

RESA 
OCH AVSTÅND

Till Altea tar man sig lättast med flyg från Sverige till Alicante och sedan vidare med buss, taxi eller bil till Altea. Det tar ungefär 50 min med bil eller taxi från flygplatsen i Alicante till Altea (70km).

Det är mycket enkelt och tacksamt att hyra bil i både Alicante och Altea. Vilket också är mycket populärt med tanke på alla sevärdheter som ligger intill städerna. Taxi är också smidigt och lätt tillgängligt, dessutom betydligt billigare än i Sverige.

Kom och lär känna Altea!

Tel: +46 346 650400
info@huscentrum.se

Ett bokningssystem av Happybooking AB